17.9.2011

JAANA: Hardcorea aivoille

Joskus teknisestä virheestä seuraa mitä mainion elämys.

En ymmärrä espanjaa, varsinkaan puhuttua, paria sanaa enempää. Ne kaksi ovat por ja favor.
Niinpä kahden tunnin MISS BALA meksikonmurteella ja ilman tekstejä olikin kokemus vailla vertaa.

Osa yleisöstä poistui, kun yrityksistä huolimatta kopiosta ei löytynyt tekstejä. Olisi kannattanut jäädä.
Melkein heti huomasi, että (täsmälliset) sanat eivät ole hirveän tarpeellisia normaalissa elokuvakerronnassa. Pian lakkasi kokonaan ajattelemasta, mitä kieltä puhutaan. Keskittyi vain seuraamaan tapahtumia ja tunnelmia.

Ja ihan hyvin me jäljellejääneet pärjättiin. Kieltämättä huolellisesti rakennettu, kuvan ulkopuolinen dialogi ei kaikilta osin auennut. Muutoin Meksikon surullista ja päättymätöntä huumetarinaa kertova erinomainen elokuva tuli kyllä ymmärretyksi. Tai ehkä viime metrien kuka-petkuttikaan-lopulta-ketä-ja miksi - ketjuissa me vähän pudottiin, minä ainakin.

Päivän eläin oli joka tapauksessa minun kattauksessani virtahepo. Sen ja paljon muuta uskomatonta kokee hienossa dokumentissa KHODORKOVSKY. Päivän kauneimman loppukuvan ja -teon tarjosi puolestaan hevihurmaaja HESHER ja päivän miehet tanssivat paljetit sinkoillen – THE BENGALI DETECTIVE.

2 kommenttia:

  1. Mainio oivallus. Meillä katkesi tallenne Gus Van Santista pari minuuttia ennen loppua. Hämmennys, hyvittuneisuus ja lopulta tyytyväisyys - kaikki saivat päättää tarinan omalla tavallaan. Kaikille jaetuista vapaalipuista huolimatta päätin olla menemättä katsomaan noita puuttuvia minuutteja. Mä tiedän jo, miten tarina päättyy :)

    Hesher tiistaina, odotan innolla.

    VastaaPoista
  2. Minä en mennyt elokuviin lainkaan: sain päättää koko leffan itse! Suosittelen.

    Aleksi S

    VastaaPoista