15.9.2011

JAANA: Edessä 33 x Tommi Korpela puhelinkopissa

Niitä kertyi yhteensä 33. Alunperin niitä oli 68. Ehkä ja noin. Laskut menevät aina sekaisin, kun joitakin näkee onnekseen ennakoissa. Elokuvia, joista olisin ehdottomasti, ihan ehdottomasti tahtonut jokaisen nähdä.

Mutta aika on rajallista ja itkua vääntäen joudun tekemään raakoja päätöksiä. Kuten kaikki festarikävijät aina. Ja niin jää näkemättä uusin Gus Van Sant, Cannes-voittaja Anatoliasta ja The Greatest Movie Ever Sold.

Scorsesen Elia Kazan-pätkä harmittaa, samoin lapsuuteni kirjasuosikista tehty animaatio Kätkijät. Viimemainitun suomenkielinen nimi tosin kielii siitä, että elokuva nähdään myöhemmin teattereissa.
Jospa YLE Teema ostaisi sen Scorsesen? Mutta 18 days, elokuva Egyptin mielenosoituksista? Entäs jos YLE ei näytäkään sitä?

Ja taas, taas, taas kävi kuten aina: ei yhtään Bollywoodia! Ja niin kuin olin päättänyt, että nyt katson yhden, edes YHDEN hassun ja värikkään. Niin ei.

Eniten ehkä kuitenkin harmittaa se ylipitkä Anatolia-juttu sekä Ashgar Farhadin elokuva Nader ja Simin: Ero. Ensinmainittua takuulla rakastaa tai inhoaa kiihkeästi; jälkimmäisestä haistaa, että se on hyvä.

Mutta ei hätää: se noin 33:n pakki on tiukka ja vankka ja antoisa.

Olen valmis.

3 kommenttia:

  1. Aah, vaikeita valintoja joutunut todella tekemään. Olisi kiinnostava tietää nuo 33 elokuvaa. Vai kerrotko pitkin matkaa? : )

    VastaaPoista
  2. Jaana, hälvennän harmiasi: Teema on jo ostanut A Letter to Elian, näet sen joulukuussa!
    Kati S.

    VastaaPoista
  3. Jaana: Kerron sitten lopuksi miten kävi. Että näinkö lopulta kaikki 33.

    Yksi ajateltu jo vaihtui eilen illalla lennossa.

    Tietenkin pitkin matkaa voit katsastaa, miltä valinnat ovat vaikuttaneet. Tai siis osa niistä.

    VastaaPoista